Filter

close
Het monteren van een dumpvalve is niet lastig. Wat het lastig maakt is het afstellen maar dit is al voor u gedaan! Wij weten precies welke dumpvalve bij welke auto past. Wanneer een dumpvalve niet bij uw auto past merkt u dit direct in het vermogen.
 
Hoe komt dit? Een turbo motor bouwt druk op in het intercooler systeem, deze druk wordt vrijgelaten bij het overschakelen. Op dit moment dient de dumpvalve te openen. Wanneer deze te vroeg opent of te lang openstaat is er vermogensverlies. Dit is uiteraard niet de bedoeling, daarom helpen wij u graag met het kiezen van de juiste dump valve voor uw type auto.
 
Montageduur: 15-30min
 
Werking dump valve / blow off
 
 
 
 
De dumpvalve zorgt ervoor dat de druk niet terug in de turbo gaat en dat de druk ineens vrijgelaten wordt. Bij het flink gas geven en opeens loslaten, ontstaat dan het ptssssj-geluid of phieeepp-geluid dat je hoort.
 
 
 
Door de overdruk neemt het toerental van de turbo af en komt de luchtstroming naar de motor nagenoeg tot stilstand. Als je dan weer gas geeft, moet deze luchtstroom weer opgebouwd worden. Als je in één keer veel gas geeft, kan een turbo 130.000 rpm halen. Er wordt dan een gigantische druk opgebouwd. Als je dan in één keer weer je gas los laat, is er een overvloed aan druk op weg naar de motor toe, maar het gasklepje staat dicht. Zonder een dumpvalve komt de  luchtkolom weer terug in de turbo, waardoor de turbo ineens tot stilstand komt.
 
Bezig met laden...
  • check Binnen 24uur verzonden.
  • check Betrouwbare klantenservice
  • check Online veilig & snel betalen


| Meer

Wij gebruiken cookies om het gebruikers gemak van onze webwinkel te optimaliseren.